Norddjursmodellen

Med skriftlig tilladelse fra Advokat Bjarne Overmark fra Beboerlisten i Randers, har Liv Over Lov oprettet dette blogindlæg om Norddjursmodellen.

Takket været Ulf Harbos og en masse reformramtes vedholdende indsats lykkedes det at få ændret Jobcenter Norddjurs fra at være et af landets værste jobcentre til at være et af de bedste på 2 år.

Videoen er fra et debatmøde med Ulf Kudsk Harbo, som Beboerlisten i Randers afholdt fredag den 3. september 2017.

Ulf Kudsk Harbo sidder i byrådet for Enhedslisten i Norddjurs og er desuden frivillig bisidder og partsrepræsentant for syge, handicappede og ulykkesramte i klemme i beskæftigelsessystemet i mange forskellige kommuner i Danmark.

Det er en fortælling om politisk aktivisme, social mobilisering og kampen for at få jobcentret til at give en lovlig sagsbehandling af kronisk syge og handicappede, der bl.a. bliver ulovligt parkeret på kontanthjælp i både 5, 10, 15, 20 og 30 år.

Det er en fortælling om, at det kan lade sig gøre målrettet at afklare kronisk syge og handicappede og dermed kraftigt nedbringe antallet af både aktivitetsparate kontanthjælps/uddannelseshjælpsmodtagere og af ressourceforløbsydelsesmodtagere, når politikere og forvaltning tør se sandheden om deres egen ulovlige sagsbehandling i øjnene og oprigtigt ønsker at ændre på det.

Læs nogle af de artikler Ulf Harbo refererede til herunder:

Stor forskel på kommuners tildeling af førtidspension

Se kortet: Så mange får pension i din kommune

Se Danmarkskortet: Kommunerne vurderer kontanthjælpsmodtagerne vidt forskelligt

Beskæftigelsesministeren besøgte Grenaa

Ulf Harbo har også besøgt Enhedslisten i Sydhavnen om Norddjursmodellen den 22/9 2016

Hør, hvad Ulf Harbo og Finn Sørensen sagde på ”Debatmødet: hvad er der galt med socialpolitikken?”

Initiativtageren til dette debatmøde var John Andersen fra Sydhavnen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten. Han ville formidle, hvad der var sket i Norddjurs og forsøge at få Enhedslisten til at gøre noget lignende i København.

John Andersen har siden debatmødet i Enhedslisten Sydhavnen engageret sig i flere enkeltsager og skrevet talrige politikerspørgsmål til forvaltningen i Jobcentersager, selv om han slet ikke sidder i beskæftigelsesudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.